Agriculture and Food

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Studijní program je vyučován v anglickém jazyce.

Tříletý bakalářský studijní program je přizpůsoben studentům, kteří se zajímají o to, jak se potraviny skutečně vyrábějí, co určuje kvalitu potravin v řetězci od farmy až po vidličku.

Výroba potravin čelí novým výzvám v souvislosti s vyšším tlakem spotřebitelů na jejich kvalitu a bezpečnost. Kvalitu lze chápat z různých úhlů pohledu a neurčuje ji pouze výroba, ale také zemědělské postupy. Nadměrné používání pesticidů, potravinářských přídatných látek a vysoká uhlíková stopa současných potravin budou budoucí výzvou pro manažery v potravinářském sektoru a agrobyznysu. Ekologické zemědělství a měnící se preference spotřebitelů navíc otevírají tržní příležitosti pro mladé nadšené ekologické zemědělce a inovativní malé a střední podniky (MSP). Volba je na vás. Tento program vám poskytne solidní znalostní zázemí pro vaši budoucí kariéru.

Profil absolventa

Absolvent bude mít velmi flexibilní kariérní možnosti v potravinářském sektoru, a to jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Budete silným kandidátem pro:

  • pozice ve vládních organizacích,
  • potravinářském průmyslu,
  • malých a středních podnicích nebo jiných organizacích působících v potravinářském a zemědělském odvětví.

Požadavky na přijetí

Postup podávání žádostí a hodnocení: online pohovor v angličtině. Podrobnosti naleznete zde.

Požadované dokumenty: vysvědčení/diplom z vysoké školy a výpis z rejstříku trestů.

Stupeň studia

Bakalářský

Délka studia

3 roky

Druh studia

Prezenční

Jazyk studia

Angličtina

Poplatek za studium

€ 2,280 každý rok*

Poplatek za studium (EU)

€ 500 každý rok*

Přihlášky

Příjem přihlášek od

1. září 2024

Příjem přihlášek do

15. prosince 2024

Zahájení studia

23. září 2025

* Školné se platí v korunách, takže částka v eurech je proměnlivá, a to na základě směnného kurzu v době platby školného (20. 8. 2024, 1 EUR = 25 Kč).