Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Studium progamu je zaměřeno na hodnocení jakosti živočišných a rostlinných produktů, na jejich technologické zpracování a úpravu včetně konzervace a uchování potravin a produktů zemědělské výroby. Student progamu získá široké teoretické, ale i praktické znalosti týkající se metod hodnocení chemické, mikrobiologické, nutriční, senzorické a hygienické kvality potravin a surovin určených pro jejich výrobu. Seznámí se s nejnovější potravinářskou legislativou a certifikací potravin. Absolvent získá hluboké odborné znalosti z teorie systémů HACCP, analýzy a řízení hygienických rizik v závodech zpracovávajících zemědělské produkty.

Profil absolventa

Možnosti uplatnění absolventů

  • řídící a manažerské pozice v zemědělských a potravinářských podnicích,
  • v podnikatelské sféře zaměřené na zemědělskou a potravinářskou produkci,
  • poradce v oblasti jakosti a kvality zemědělských a potravinářských produktů,
  • řídící pracovník v kontrolních a inspekčních organizacích,
  • v zemědělském a potravinářském výzkumu,
  • ve školství středním a vysokoškolském,
  • ve vyšších odborných funkcích státní správy,
  • možnost pokračovat v doktorském studijním programu.

Požadavky na přijetí

Přijímací zkouška z předpokladů ke studiu.

Stupeň studia

Magisterský

Délka studia

2 roky

Druh studia

Prezenční

Jazyk studia

Čeština

Přihlášky

Příjem přihlášek od

8. listopadu 2024

Příjem přihlášek do

31. března 2025

Zahájení studia

29. září 2025