Cílem bakalářského studijního programu je příprava budoucích odborníků v oblasti výživy a kvality potravin. Program je ideální pro zájemce se vztahem k výživě a zdravému životnímu stylu.
Během studia se nejdříve naučíte obecné základy z oblastí anatomie a fyziologie člověka, anorganické, organické a analytické chemie, biochemie a mikrobiologie. Na tyto základy následně navazuje studium výživy a dietetiky člověka, potravinářského zbožíznalství, technologie výroby potravin a principy výživy zvířat a rostlin.
Naučíte se posoudit faktory ovlivňující nutriční a hygienickotoxikologickou kvalitu potravin. Získáte znalosti o produkci potravin, zejména s ohledem na jejich nutriční jakost a zdravotní nezávadnost. Teoretické znalosti jsou doplněny praktickými zkušenostmi v laboratořích a v technologickém centru, exkurzemi a terénním cvičením.
Absolventi mohou pokračovat ve studiu navazujících magisterských programů nebo se uplatnit v praxi jako:
Přijímací zkouška z biologie a chemie.
Kamýcká 129
165 00 Praha – Suchdol
Česká republka
IČ: CZ60460709
Tel.: +420 224 381 111
GPS coordinates: 50,129976, 14,373707